Ukidanje PDV-a na hranu i opremu za bebe

Bez autora
Mar 18 2012

Predsednik Vlade Republike Srbije Mirko Cvetković najavio je da će Vlada Srbije u narednih deset dana usvojiti i uputiti Skupštini Srbije na razmatranje Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrednost, kojim će biti omogućeno ukidanje troškova PDV-a na hranu i opremu za bebe. Mirko Cvetković i ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović istakli su da podržavaju akciju “Glasaj za bebe”.Takođe, oni su naveli da su u poslednjih nekoliko meseci razgovarali sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem koji se založio za to da se nađe rešenje da se roditelji oslobode troškova PDV-a na opremu i hranu za bebe, kao i da se ograniče marže na pomenute proizvode.

Ukidanje PDV-a na hranu i opremu za bebePredsednik Vlade Republike Srbije Mirko Cvetković najavio je da će Vlada Srbije u narednih deset dana usvojiti i uputiti Skupštini Srbije na razmatranje Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrednost, kojim će biti omogućeno ukidanje troškova PDV-a na hranu i opremu za bebe.

Mirko Cvetković i ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović istakli su da podržavaju akciju “Glasaj za bebe”. Takođe, oni su naveli da su u poslednjih nekoliko meseci razgovarali sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem koji se založio za to da se nađe rešenje da se roditelji oslobode troškova PDV-a na opremu i hranu za bebe, kao i da se ograniče marže na pomenute proizvode.

Kako bi se predupredile zloupotrebe i da bi pozitivne efekte ove mere imali isključivo roditelji sa decom, predlogom zakona biće omogućen povraćaj PDV-a na kupljenu hranu i opremu za bebe. Resorno ministarstvo već je preduzelo aktivnosti u cilju analize marži na pomenute proizvode, a u narednom periodu biće doneta uredba kojom će biti ograničene trgovačke marže na opremu i hranu za bebe.

Na sastanku, koji je održan u petak, konstatovano je da pitanje visokih cena proizvoda za bebe nije vezano samo za PDV i u tom smislu je postignut dogovor o tome da će se i u narednom periodu nastaviti razgovori predstavnika Vlade i udruženja koja su organizovala ovu akciju kako bi se sistemskim merama uticalo na populacionu politiku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik